May

Okulumuzun koordinatörlüğünde yürütülen eTwinning "Flying Letters"(Uçan Mektuplar) projesinde 9D sınıfı, bu dönem her ay farklı konularda yazmış oldukları İngilizce mektuplarla projemizi başarıyla tamamlamıştır.Projeye katılan öğrencilerimize belgeleri teslim edilmiştir,kendilerini tebrik ediyoruz.

Mrt

Uzaktan eğitim sürecinde ekran karşısında öğrencilerimiz çok çalıştılar ve yoruldular. Bu süreçte öğrencilerimize destek olmak amacıyla Okulumuz Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi tarafından planlanan "BİRLİKTE ÖĞRENİYORUZ BİRLİKTE EĞLENİYORUZ" adlı etkinliğimizde öğrencilerimiz keyifli vakit geçirdiler. Oyunun birleştirici ve bütünleştirici gücünden faydalandığımız etkinliğimize katkılarından dolayı Yasemin TOPSAKAL öğretmenimize çok teşekkür ederiz.

Mrt

7Mart Pazar günü "eTwinnerlar projelerini tanıtıyor" programında Our Past And Present Table Rules (Geçmişten Günümüze Yemek Kültürü ve Sofra Adabı )eTwinning projemizi tanıttık. Kuruculuğunu Mahmut Celalettin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Çamlık işitme engelliler Ortaokulu din kültürü öğretmenleri Nazife Çelik ve Zübeyde Demirbaş'ın yaptığı projemizde 9 Türk 55 yabancı ortak bulunmaktadır.

Proje ortaklarımız Romanya Makedonya Moldova Portekiz Arnavutluk İtalya Ürdün Ermenistan Malta Sırbistan Hırvatistan Polonya Azerbaycan Tunus Letonya Ukrayna Gürcistan İspanya bosna-hersek Bulgaristan Macaristan'dır.

Yemek kültürümüzde sadece doygunluk değil, birçok geleneksel ve dini unsur da barındırır. Öğrencilerimize yemeklerin hikayelerinden yola çıkarak kültürümüzü tanıtarak yaşayarak öğrenme fırsatı sunmayı hedefledik. Öğrencilerimiz bizzat kendileri yöresel yemekleri aileleri ile birlikte yaptılar, farklı kültürlerin yemek tariflerini öğrendiler.Öğrencilerimiz dijital anlamda yeterliliklerini artırırken aynı zamanda farklı yemek kültürlerini de öğrenmiş oldular.Karışık ülke takımları ve ortak ürün çalışmasında farklı ülkelerle çalışırken öğrencilerimizin bakış açısı zenginleşerek hem eğlendiler hem öğrendiler. Projemiz ile Sofra adabını ve sofrada aile ile birlikte olmanın önemini kavradılar. Sofrada görgü kurallarını benimsediler.kültürel değerlerimizi anlayarak bu değerlerimizin sürekliliğini sağlamaya gayret ettiler.insan ilişkilerinin kurulmasında ve komşuluk haklarının korunmasında aktif rol aldılar.Pandemi kuralları çerçevesinde misafirlik duygularını geliştirdiler.diğer kültürlerle iletişim sonucu farklı ülkelerin yemek kültürünü öğrendiler.Ayrıca unutulmuş yemeklerimizi yeni nesillere aktarmak ve öğrencilerin yabancı dil bilgisini geliştirmek bilgi teknolojilerini kullanmalarını sağlamak hedeflerimiz arasındadır.Pekçok yabancı ortağın yer aldığı projemizde iletişim problemi yaşamayışımız iletişimin sadece yabancı dil bilmek olmadığını samimiyetin de önemli  olduğunu göstermiştir

Kas

eTwinning, iletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa'daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele (öğretmenler, müdürler, kütüphaneciler v.b.) yönelik bir platform sunmaktadır. 2005 yılında Avrupa Komisyonunun öğrenme Programının ana hareketi olarak başlatılan eTwinning, 2014 yılından bu yana AB Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor programi olan Erasmus+'a, sıkı bir şekilde entegre edilmiştir.

Okulumuzda 2020-2021 eğitim öğretim yılında  23 öğretmenimiz 15 projesi ile aktif olarak çalışmaktadır. Öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz..

May

Okulumuzun ön giriş kapısı, arka giriş kapısı ve futbol sahası oturma alanları yenilendi.