T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TRABZON / ORTAHİSAR - Mahmut Celaleddin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi

V@lues 4 all! eTwinning projemizde bu ay

V@lues 4 all! eTwinning projemizde bu ay görevli öğrencilerimizle "Kadınlar bu meslekleri yapamaz algısı olan meslekler"den Askerlik mesleği özelde Jandarma komutanlıklarının personellerinden Kadınlar incelendi. İlgi duyularak ve severek yapılacak meslekler insanların hedeflerini oluşturmaktadır. Meslek seçimi yapılırken iyice düşünülerek karar verilmesi gerekmektedir. Bu ay projemizde kadınların o meslekte görüldüğünde duygulanılan,şaşırılan çalışma alanlarını araştırıyoruz.Ortahisar jandarma komutanlığından Jandarma  Astsubay Demet T.ve Astsubay Fatmagül Y. ile "Bir bayan olarak Jandarma olmak"röportajımızı projede yer alan öğrencilerimizle  ve proje yürütücüsü öğretmenimiz Zübeyde DEMİRBAŞ'la  gerçekleştirdik.Bu röportajın kısa içeri şu şekildedir.-Sizi tanıyabilir miyiz?

-Ben Pelitli Jandarması Demet Y.

-Günde kaç saat çalışıyorsunuz?

-Normalde çalışma saatlerimiz 8-5 görünse de bir jandarma 7/24 göreve hazır olmalı. 

-İşinizden memnun musunuz?

-Evet, mesleğe severek ve isteyerek girdim.

-İşinizin en sevdiğiniz tarafları nelerdir?

-İnsanlara yardım edebilecek konumda olduğumu bilmek güzel hissettiriyor.

-İşinizin en zor tarafı nedir?

-Bizim bir dinlenme zamanımız yok 23 Nisan, 1 Mayıs, Ramazan Bayramı gibi insanların normalde tatil yaptığı günler biz görev başında oluruz. Mesela evimizde misafirler varken telefon gelse misafirleri bırakıp kalkıp işe gelmek zorundayız.

-İşinizle ilgili ilginç anılarınızdan bahseder misiniz?

-İnsanlar polisiye dizilerdeki olayların gerçekten olabileceğini düşünüyor. Mesela gerçekte bir yeri nokta atışı bulmak imkansız, bize belirli bir alan söylenir ve biz o alanın tamamını aramak zorunda kalırız ancak polisiye dizilerde şu apartmanın şu dairesi şeklinde nokta atışı şeyler olabiliyor ve bazen gelen insanlar dizide buluyorlar sen niye bulamıyorsun gibi tepkiler verebiliyor.

-Siz bu mesleği seçtikten sonra ailenizin ve arkadaşlarınızın tepkisi ne oldu?

-Emin misin, yapabilir misin gibi sorular aldım ancak beni desteklediler ve zaman zaman da arayıp işimle ilgili sorular soruyorlar.

-İşe girdikten sonra kendinizde hissettiğiniz en büyük değişim neydi?

-Artık büyüdüğümü sadece kendimden değil diğer insanlardan da sorumlu olduğumu anladım. Öğrencilerimiz projemizin etkinliklerinden de bahsettiler ve projemizin tanıtımını yaptılar. Bu röportaj etkinliğinden istifade eden öğrencilerimiz  böyle bir projede yer aldıkları için mutluluk ve memnuniyetlerini ifade ettiler.

27-03-202327-03-202327-03-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 27.03.2023 - Güncelleme: 27.03.2023 11:17 - Görüntülenme: 177
  Beğen | 7  kişi beğendi