T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TRABZON / ORTAHİSAR - Mahmut Celaleddin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi

Eco-Lover:The Last Call for the Climate eTwinning projemiz başladı

Kuruculuğunu okulumuz Fen Bilgisi öğretmeni Hamdi Göksu’nun üstlendiği projemiz Türkiye, İtalya, Slovenya, Slovakya ve Litvanya’dan ortakların yanı sıra okulumuzdan 4 öğretmenimizin katılımıyla ilk toplantısını gerçekleştirdi. 

 

Projemizin Hedefleri:

eTwinning projemizin temel amaçları, iklim değişikliği konusunda farkındalık yaratmak ve farklı ülkelerden öğrenciler arasında sürdürülebilirliği teşvik etmektir. Katılımcıları sorumlu kaynak yönetiminin önemi konusunda eğitmeyi ve onları kendi yerel topluluklarında harekete geçmeye teşvik etmeyi amaçlıyoruz. Spesifik olarak, aşağıdaki temel alanları ele almaya çalışıyoruz:

1. Geri Dönüşüm: Çevresel etkiyi en aza indirmek için etkili stratejiler olarak geri dönüşüm ve atık azaltmanın önemini vurgulamak.

2.Yenilenebilir Enerjiler: Karbon emisyonlarını ve fosil yakıtlara olan bağımlılığı azaltmada yenilenebilir enerji kaynaklarının potansiyelini keşfetmek ve anlamak.

3. Su Tasarrufu: Öğrencileri su tasarrufu ve sürdürülebilir su kullanımı uygulamalarının önemi konusunda eğitmek.

4. Enerji Verimliliği: Enerji tüketimini azaltan enerji verimli davranışları ve teknolojileri teşvik etmek.

5. Doğal Kaynakların Sorumlu Kullanımı: Doğal kaynakların kullanımında ve biyoçeşitliliğin korunmasında sürdürülebilir uygulamalara duyulan ihtiyacı vurgulamak.

05-03-2024

Video için tıklayınız

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.03.2024 - Güncelleme: 05.03.2024 21:15 - Görüntülenme: 157
  Beğen | 1  kişi beğendi